La concentració, que ha començat cap a les 20 h, s’ha escampat per Twitter a través de l’etiqueta de #FemForaLaMàfia. Davant de la Delegació del Govern s’hi han anat congregant més concentrants a mesura que avançava la manifestació. Això ha dut novament els Mossos d’Esquadra a blindar la seu del carrer de Mallorca.

Els protestants han cridat consignes per demanar la dimissió en bloc del Govern espanyol i especialment la del president, Mariano Rajoy. Entre els assistents, alguns polítics com els diputats al Congrés Laia Ortiz (ICV-EUiA) i Joan Tardà (ERC). També hi havia representats de diverses associacions socials i veïnals, com SOS Educació Pública, i molts integrants dels “iaioflautes”.

El detonant de la convocatòria d’avui han estat les últimes compareixences, tant la de l’extresorer del PP Luis Bárcenas, que ha admès davant del jutge l’autoria dels papers que podrien confirmar la suposada comptabilitat B del partit, com la del president del Govern, Mariano Rajoy, que ha negat que estigui disposat a dimitir per aquestes declaracions.

Finalment, i després d’uns moments que semblava que la concentració es quedava davant de la Delegació del Govern, la protesta s’ha desplaçat fins a la seu del Partit Popular, al carrer Urgell, on s’ha intensificat la cassolada.