La investigació va començar arran de l’avís de diversos atracaments amb arma de foc en entitats bancàries a finals de maig. Les diverses denúncies d’assalts amb el mateix “modus operandi” van fer sospitar els investigadors que l’autor dels delictes podria ser una única persona.  L’atracador actuava, com a mínim, un cop per setmana i sempre ho feia en poblacions de l’àrea metropolitana com Barcelona, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Mollet, Montcada o Santa Coloma.

El presumpte autor dels atracaments, un home de mitjana edat, sempre cometia els delictes amb ulleres de sol i amb el mateix procediment: es dirigia a una persona del mostrador de l’entitat bancària, li mostrava una nota intimidatòria i insinuava que tenia una arma de foc en una bossa o a la butxaca. Quan obtenia una quantitat de diners que oscil·lava entre 600 i 1.000 euros (la quantitat que reclamava en la nota), marxava ràpidament. En algun dels atracaments, per atemorir els treballadors de l’entitat bancària, havia arribat a ensenyar la culata d’una arma.

Després d’analitzar la informació de què disposaven, els agents van identificar i localitzar l’autor dels fets, a qui van detenir a Mollet del Vallès el 10 de juliol passat. En l’entrada i escorcoll que se li va practicar, els investigadors hi van trobar part de la roba utilitzada en els atracaments i una de les vuit notes trobades per la policia anteriorment, que havia utilitzat en els assalts. També hi van trobar una arma de foc.

El detingut, que no tenia antecedents policials, va passar a disposició judicial el divendres 12 de juliol i el jutge en va decretar l’ingrés a presó.