Aquesta matinada una desena de persones han intentat entrar en aquesta nau abandonada de Sant Martí. Ho han fet trencant el cadenat que hi havia a la porta. I perquè no els descobrissin, han inutilitzat l'alarma que hi havia a dins. Un vigilant de seguretat, però, els ha vist i ha donat l'alerta a la policia, que poc després els ha fet fora. Gairebé tots venien de l'assentament del carrer de Puigcerdà, on malviuen prop de 300 persones. La setmana que ve està previst que els desallotgin així que alguns ja han començat a buscar-se un altre lloc on anar. Els Serveis Socials de l'Ajuntament els han ofert un allotjament temporal mentre analitzen cada cas. El problema és que molts estan en situació irregular i no poden participar en tallers d'inserció laboral. Això fa que continuïn recollint ferralla, i precisament el requisit que els demana l'Ajuntament és que deixin de fer-ho. L'intent d'ocupar naus al Poblenou no és una situació nova. De fet, s'ha repetit en alguns espais abandonats que hi ha al barri. Al final, molts propietaris han optat per posar càmeres, alarmes i vigilància privada per evitar que hi entri ningú. Saben que si algú ocupa els espais, el procés judicial per desnonar-los pot allargar-se durant anys.

Agents dels Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest matí, sense incidents, una nau industrial situada al carrer de Cristóbal de Moura, que havia estat ocupada de matinada per 11 persones. Aquestes haurien forçat el cadenat d’accés al recinte i haurien inutilitzat les alarmes per tal de no ser descoberts.

L’avís s’ha rebut a primera hora d’aquest matí, quan el vigilant de seguretat privada de la nau industrial ha comprovat que l’accés estava forçat i que les alarmes havien estat desactivades. Immediatament, agents de la comissaria del districte de Sant Martí s’han traslladat a la zona i han procedit a desallotjar l’espai. Tots els ocupants han abandonat l’edifici voluntàriament, excepte un home que s’ha resistit i, segons els Mossos d’Esquadra, ha provocat lesions a dos agents. L’home ha estat detingut per un delicte d’atemptat i resistència a l’autoritat.

Els Mossos d’Esquadra han identificat els ocupants de la nau, la majoria d’origen africà. Segons fonts policials, de fet, tot sembla indicar que es tracta d’un grup de nacionalitats majoritàriament subsaharianes procedents de l’assentament del carrer de Puigcerdà, que estarien intentant accedir a algun edifici del districte abans del desallotjament imminent de la nau.

Els propietaris opten per millorar la seguretat

L’intent d’ocupar naus al Poblenou no és una situació nova. De fet, s’ha repetit en alguns espais abandonats que hi ha al barri. Per evitar que s’entri a les seves naus, molts propietaris han optat per posar càmeres, alarmes i vigilància privada, perquè saben que si s’ocupen, el procés judicial per desnonar-los pot allargar-se durant anys.