El Jutjat d’Instrucció número 8 de Barcelona ha imputat els agents per delictes de lesions i contra la integritat moral, i també les vuit persones que van ser detingudes durant el desallotjament. En aquest cas, per resistència a l’autoritat i usurpació de béns immobles.

Els detinguts van ser posats en llibertat al cap de poques hores i tot plegat va generar un intercanvi d’acusacions de violència. En l’operatiu, els Mossos d’Esquadra van utlitzar gas pebre i la policia assegura que els van rebre amb agressions, una versió que no coincideix amb la dels ocupants de la nau, que diuen que va ser al revés.

Dies després, la Xarxa de Suport als Assentaments va presentar una querella criminal contra l’actuació dels agents. Els acusen de maltractaments, d’utilitzar gas irritant i d’executar el desallotjament sense ordre judicial. Segons l’advocada dels querellants, han documentat les acusacions davant la justícia a través d’informes mèdics i fotografies. Els qui ocupaven l’assentament havien estat desallotjats tres dies abans de dues altres naus del carrer de Zamora, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou.