CLAUDI ALSINA, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya "En aquest tema de l'accés i garantir aquestes bondats que les notes donen per igualtat d'oportunitats, això es mantindrà. Passi el que passi Catalunya, com a un nou Estat d'Europa, tindria PAU."

Gairebé el 95% dels estudiants que van fer les proves d’accés a la universitat les han aprovat. Malgrat l‘incident amb la prova de matemàtiques, les notes a la selectivitat han estat similars a altres anys. Enguany, la mitjana obtinguda en castellà i català és exactament la mateixa, un 6,18.

Amb les notes de selectivitat, que els alumnes van conèixer a finals de la setmana passada, s’han establert les notes de tall, que es calculen en funció de la demanada que tenen els estudis. Els graus de Física i Matemàtiques han entrat en la llista dels més sol·licitats, amb la nota de tall més alta, un 12,9. Medicina continua sent la carrera amb més demanda. Des del Consell Interuniversitari de Catalunya continuen defensant la utilitat de la prova i asseguren que, digui el que digui el Ministeri d’Educació, a Catalunya la selectivitat es continuarà fent sempre.