Tancada a la UPF

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) se situa en 10a posició com a millor universitat jove del món, segons ‘Times Higher Education’. És la primera vegada que la universitat catalana entra en el “top 10”, però continua sent el centre més ben valorat de l’estat i el sisè a tot Europa.

No és l’únic rànquing que valora positivament la universitat. El QS top 50 under 50 també situa de nou la Pompeu Fabra com a  millor universitat de l’estat espanyol i en àmbit mundial, la situa en 28è lloc, quatre punts més respecte a l’any passat.

La universitat, “prioritat necessària pels polítics”

Els resultats s’han conegut aquest dimecres en el marc de la cimera d’universitats joves que ‘Times Higher Education’ ha celebrat virtualment, per la crisi del coronavirus.

El rector de la UPF, Jaume Casals, ha agraït l’èxit a les institucions, concretament a la Generalitat i al Govern espanyol. També els ha enviat un toc d’atenció perquè considerin seriosament el món de la universitat com un “prioritat necessària en tota política optimista”.

La revista ‘Times Higher Education’ elabora un dels rànquings universitaris de més prestigi i influència de tot el món. L’edició 2020 dels Young university rankings té en compte les institucions mundials de menys de 50 anys d’antiguitat.