Docència, recerca, cites rebudes, internacionalització i ingressos del sector privat són les cinc grans dimensions amb les quals s’avaluen les universitats  joves del rànquing. Gràcies a la puntuació obtinguda en cites rebudes (97,1) i la internacionalització (62,3), la Pompeu Fabra ha aconseguit ser l’onzena universitat més ben valorada mundialment i la més ben posicionada d’Espanya. L’indicador de cites rebudes comptabilitza la quantitat de vegades que els acadèmics de tot el món fan referència als treballs publicats per una universitat; enguany s’han registrat 62 milions de cites provinents de la UPF. La internacionalització, en canvi, avalua la capacitat d’atreure professors i alumnes estrangers i la quantitat d’articles que el professorat realitza amb una llengua estrangera, en què la universitat catalana també ha obtingut uns resultats molt favorables.

La llista del prestigiós rànquing d’universitats amb menys de 50 anys s’ha publicat en el marc de la cimera d’universitats joves que ‘Times Higher Education’ celebra a Tampa (Florida) entre el 5 i 7 de juny. En aquest congrés, diversos líders d’educació superior d’arreu del món debaten sobre els reptes i oportunitats que l’escenari educatiu actual ofereix a les universitats més joves.

En el rànquing elaborat l’any 2017, la UPF va obtenir la 17a posició. Així doncs, la universitat barcelonina ha millorat sis posicions respecte a l’any passat, quan també va quedar entre les millors posicions al Rànquing acadèmic d’universitats del món (ARWU).