La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) concentra tota la seva activitat —recerca, professorat i investigadors— al recinte fabril de Can Jaumandreu, al 22@. Aquest dilluns s’han inaugurat les noves instal·lacions que fins ara ocupava Barcelona Activa i que han estat cedides a la universitat perquè guanyés espai. Així, al recinte ja hi treballa tot el personal docent i de gestió de la UOC i només en queda fora el rectorat, un edifici situat a l’avinguda Tibidabo.

Tres edificis per a la UOC

Amb la nova adquisició, el campus de la UOC està integrat per tres edificis dins del complex. D’aquesta manera la universitat a distància consolida la seva aposta pel 22@, engegada el 2005, quan va llogar un dels edificis de Can Jaumandreu. El 2018 va ampliar la seva presència a la zona amb la compra de dos edificis de la rambla del Poblenou, un dels quals ja ocupava en lloguer. Finalment, el 2022 la UOC inaugurava el nou “hub” de recerca de 2.700 m² destinats exclusivament a la recerca i la innovació en aquest mateix complex.

El regidor de presidència, Jordi Martí, ha reivindicat la concentració de la UOC en un mateix espai “movent peces” i sense haver de construir un gran edifici. El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, ha destacat aquest canvi, sobretot, perquè “portarà més recerca a la UOC”.

La UOC deixa Castelldefels

L’edifici que ocupava la UOC al Parc Mediterrani de la Tecnologia de Castelldefels passa a mans de l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques). Amb el canvi d’espai, l’ICFO tindrà més capacitat per desenvolupar, de manera immediata, els projectes estratègics d’abast nacional i internacional que lidera de tecnologies quàntiques i de xips fotònics.

Comparteix a: