L’Ajuntament de Barcelona i la UOC han signat un conveni pel qual la ciutat cedeix part de les instal·lacions de Can Jaumandreu a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) perquè hi estableixi el seu campus únic. En concret, han rubricat el conveni l’alcaldessa, Ada Colau, i el rector de la UOC, Josep Anton Planell. La UOC ocuparà l’espai que deixa la UB.

Colau ha destacat que establir la seu de la UOC a Can Jaumandreu (al 22@) “reforça la presència de la UOC al lloc de la ciutat que més li pertoca” perquè és un moment en el qual “la recerca i les universitats han de tenir un paper cabdal en la redefinició del segle XXI”.

conveni uoc can jaumandreu

Per la seva banda, Josep Anton Planell ha celebrat que amb el conveni es materialitza “l’ambició de la UOC, que era tenir un campus únic”. També ha destacat que el 22@, el districte tecnològic de la ciutat, “és un lloc totalment adient per a la universitat”. A la futura seu de Can Jaumandreu, la UOC hi tindrà tot el personal docent i de gestió. Fins ara, la Universitat Oberta tenia una seu a la rambla del Poblenou, a pocs metres d’on s’establirà definitivament.