Fa tres anys la Shifa va arribar a Barcelona per fer un doctorat en climatologia. Ara ja ha l'ha acabat però té clar que no tornarà a Síria. SHIFA "No puedo y no quiero volver. Síria esta muy mal y no hay oportunidades de trabajo. No hay nada, todo es muy caro, salarios muy bajos." Vista aquesta crisi humanitària, la Universitat de Barcelona ha creat una unitat especial de cooperació i destinarà mig milió d'euros per donar suport als refugiats. Tot i que el programa ajudarà tot tipus de ciutadans, els que més se'n beneficiaran són els que vulguin estudiar: podran rebre beques que cobriran el 100 % de la matrícula i, en els casos de més necessitat, la universitat cedirà una vintena d'habitatges perquè puguin viure-hi. Xavier lopez, director de la Fundació Solidaritat UB aquestes persones s'han de dotar... S'ha de fer un seguiment Amb la finalitat d'integrar aquestes persones, també s'oferiran cursos gratuïts de cultura i llengua i rebran suport psicològic per part de la Clínica de la UB. A més, la universitat ja ha iniciat converses amb altres centres d'Hongria i Sèrbia per desenvolupar plans d'actuació.

Els estudiants que s’acullin a les ajudes també rebran suport psicològic per part de la Clínica de la UB. A banda d’aquest programa específic per als refugiats sirians, la UB també ha iniciat converses amb altres centres d’Hongria i Sèrbia per desenvolupar plans d’actuació.

La Shifa és una de les joves afectades per la situació siriana que estudien a la UB. Va arribar fa tres anys a Barcelona per fer un doctorat en climatologia. Ara ja ha l’ha acabat i està pendent de rebre la condició de refugiada. Assegura, a més, que ni pot ni voldria tornar al seu país a causa de la crisi que s’hi viu.