ÀNGEL MIRET, coordinador del comitè operador "Estem ja treballant en diversos escenaris, tots ells possibles, i estem disposats, poc a poc, no estem avui disposats però estem amb previsió de poder estar preparats, tant per atendre el que avui sembla que serà, com ens comunicava el director general, el que seria una vinguda progressiva de petits grups de persones a partir d'un parell de mesos, com altres entitats ens advertien que això és possible, és provable, però també hi ha un altre escenari, que seria una crisi humanitària de més llarg abast".

“No sabem quants vindran, ni de quina manera, ni qui seran.”

Amb aquest desconeixement que ha reconegut Àngel Miret, el comitè operatiu s’ha posat en marxa aquest dimarts per preparar-se per a l’arribada de refugiats sirians. Per poder avançar feina mentre els estats membres de la Unió Europea no arriben a un acord per a la distribució dels refugiats, el comitè treballa amb dues hipòtesis.

D’una banda, estudien la possibilitat que arribin petits nuclis de sirians de manera esglaonada d’aquí a dos mesos. D’altra banda, també es preparen per a una crisi humanitària més greu que comporti l’arribada d’un gran nombre de persones de cop.