Segons Drets, el president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, està suposadament al darrere d’un perfil de Facebook -sota el nom de Fèlix de Sant Serní de Tavèrnoles- des del qual s’han publicat missatges amenaçadors contra persones que s’han posicionat a favor del dret a decidir, com el jurista Santiago Vidal, la periodista Pilar Rahola, el religiós Hilari Raguer  i l’actor Toni Albà, que és qui ha impulsat la querella.

Drets també exposa en la denúncia que la mateixa pàgina ha servit a l’autor per celebrar públicament la consumació de diversos delictes, com danys contra béns públics com màstils o banderes, destrucció de béns privats com banderes penjades als balcons i robatoris de material de campanya de partits polítics favorables a la independència de Catalunya. En algunes ocasions, denuncia l’entitat, en el perfil s’han anunciat accions poques hores abans que es materialitzessin.

Els advocats de Drets han incorporat en la querella documents que permetrien acreditar que la persona física que va crear el perfil amb pseudònim és Josep Ramon Bosch, com el telèfon mòbil amb què es va donar d’alta el compte. Els querellants demanen al jutge que sol·liciti que la Unitat de Delictes Informàtics dels Mossos d’Esquadra verifiqui la IP de l’ordinador des del qual s’han publicat els missatges.

L’advocat de Drets Sergi Blázquez exposa a més que en el perfil s’exposen “opinions favorables al feixisme, es fa apologia de Franco i la Falange Española”, i també es dóna suport a associacions d’ultradreta com el desaparegut Casal Tramuntana.

El perfil es va obrir l’any 2012, i ha estat actiu aproximadament fins a les 20 h d’aquest dilluns, quan ha estat cancel·lat.