ROSA CARDENAS presidenta de Dincat "Totes les persones haurien de tenir aquesta oportunitat de poder expressar la seva decisió a l'hora de votar, que no és questió d'analitzar les capacitats ja que és molt difícil analitzar les capacitats de les persones i decidir qui pot votar i qui no amb un reconeixement que pot durar 10 minuts i amb unes proves que no estan validades per cap expert". ORIOL RUSCÀ degà del Col·legi d'Advocats "No és una qüestió de ser generosos i dir va els deixem votar. No, no. És que el que no s'entén és perquè se'ls hi priva de poder votar quan realment tenen els mateixos drets".

Aprofitant les eleccions del 27-S, la Federació Dincat no defalleix en la defensa del vot de les persones amb discapacitat intel·lectual i torna a reivindicar que se’ls deixi votar. Aquest dimecres, en una taula rodona al Col·legi d’Advocats, ha aprofitat per sensibilitzar els agents jurídics de la vulneració dels drets polítics del col·lectiu. Sobretot, posa èmfasi en els casos de les persones que han perdut aquest dret fruit de la incapacitació. Aquesta mesura busca protegir-los econòmicament, però també els priva d’alguns drets com el de votar.

El síndic de greuges calcula que hi ha unes 4.000 persones sense dret a vot, entre les quals hi ha persones amb discapacitat intel·lectual o altres malalties com Alzheimer.