El representant de la plataforma La Barceloneta Diu Prou també ha denunciat l’actitud dels diferents grups municipals. En aquest sentit, s’ha queixat que abans de les eleccions els partits es van voler reunir amb ells i que en aquell moment l’oposició els va mostrar el seu suport però que després van deixar sola la CUP.  Lluís Armengol ha dit que estan “desil·lusionats” amb el nou govern i que a hores d’ara la situació derivada dels pisos turístics és “igual que l’any passat”.

Armengol ha reiterat que “un pis turístic crea un problema d’especulació, un problema de seguretat i un problema d’incivisme” i ha recordat que des de La Barceloneta Diu Prou estan en contra d’aquesta pràctica perquè la consideren “per definició corrompuda” ja que “és prostituir l’habitatge”. Armengol ha defensat que allotjar una persona en una casa “va en contra del dret dels altres veïns al descans”, ha denunciat que es tracta d'”un negoci multimilionari” i ha afegit que el problema és fruit “d’una voracitat per aconseguir diners ràpids i com sigui en detriment de tota la ciutat”.

D’aquesta manera, s’ha desmarcat de la posició d’Apartur, l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona, que posa l’èmfasi a diferenciar entre pisos regulats i apartaments al marge de la legislació. Els veïns de la Barceloneta calculen que hi ha entre 900 i 1.000 apartaments il·legals al barri en comparació dels  62 apartaments legals que té comptabilitzats Apartur. Amb relació al model de gestió del turisme a la ciutat, el president d’aquesta patronal, Enrique Alcántara, també ha assegurat al ‘BTVmés’ que “la moratòria no resol res i crea il·legalitat” ja que “parar durant vuit, 10 o 12 mesos l’obertura de nous hotels no arregla res en absolut”.

El representant de la plataforma La Barceloneta Diu Prou també ha volgut recordar que el barri ha tingut sempre un esperit obert i que està acostumat a rebre visitants: “El nostre barri fa que la gent vulgui venir”, ha afirmat, però també s’ha lamentat que actualment “tot es converteix en un servei d’un turista que està allotjat”. Per tot això, ha advertit que estan “preparats per a una guerra de fons” tot i que també s’ha mostrat optimista que “si les coses es fan bé a poc a poc s’aniran solucionant”.

La plataforma ha convocat per a aquest divendres a les 18 h una concentració a la plaça de Sant Jaume sota el lema “Pels 100 dies de passotisme de l’Ajuntament”.