LLUÍS FORCADELL coordinador CEUCAT "Volem garantir que tot estudiant pot accedir als estudis universitaris i per aixà es necessari reclamar al govern de Catalunya que rebaixi el 30 per cent les taxes universitàries, tal com va aprovar el Parlament en una moció. Volem que la secretària d'Universitats i Recerca ens escolti i no ens tanqui la porta a la cara quan venim a mostrar les nostres reivindicacions". "Entenem que aquesta gratuïtat no s'aconseguirà aquesta vegada, ni l'any que ve, ni d'aquí dos anys, però volem fer passes progressives cap a la gratuïtat del sistema universitària català". "I tot això ho fem perquè tots plegats, tota la comunitat universitària, tots els estudiants, el professorat i fins i tot, els equips de govern han entès que és l'hora d'equipar els preus dels màsters i els preus dels graus i de reduir un 30% les taxes universitàries. És l'hora de garantir la igualtat d'oportunitats a tots els estudiants i, en resum, és l'hora de convèncer els únics que queden per convèncer que són el govern de la Generalitat de Catalunya".

Al migdia, les classes s’han aturat uns minuts als campus Raval i Ciutadella de la Pompeu Fabra per llegir el manifest de la jornada que reclama una universitat gratuïta. Aquest dijous també s’altera la rutina en altres centres universitaris de la ciutat com el Campus Raval de la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya o l’Escola d’Enginyeria Industrial. S’hi han organitzat xerrades i debats sobre el model universitari. També es faran actes més festius com un dinar popular a la Facultat de Farmàcia.

La diada de mobilització, que s’ha estès també fora de Barcelona, culminarà a la tarda amb una manifestació al centre de la ciutat. La marxa sortirà de la plaça de la Universitat a les 17 h i arribarà cap a les 19 h a la plaça de Sant Jaume.

Aquest matí els representants de les organitzacions d’estudiants s’han trobat davant de la seu de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat, a la via Laietana. Hi volien deixar uns sacs plens de bitllets falsos per representar la urgència de les universitats d’una injecció pressupostària, però no els hi han deixat entrar.