Un vaixell de càrrega, l’Eurocargo Génova de la companyia Grimaldi Lines, ha topat aquest divendres al matí contra una rampa rodant al Moll Adossat del Port de Barcelona. El xoc no ha causat ferits, però sí alguns danys a la part de proa. Concretament, s’ha detectat una via d’aigua al bulb de proa, però el vaixell disposa d’un compartiment estanc, que dificulta l’entrada d’aigua. Per aquest motiu s’assegura que no hi ha hagut cap afectació al medi ambient, malgrat que el protocol ha obligat a activar, en fase d’alerta, el Pla d’autoprotecció del Port.

Segons fonts del Centre de Control de la Policia, l’avís de la topada s’ha donat a les 9.07 h. El vaixell tenia previst començar el trajecte cap a Liorna a les 8 h, amb la qual cosa l’accident s’ha produït en aquest interval de temps. S’apunta que la fallada de les màquines de control del vaixell han estat la causa de la colisió amb el tacó ro-ro, de la ràmpa de descàrrega del moll, mentre es feien les maniobres de sortida.

La reparació dels danys es farà a Barcelona, de fet, pocs minuts després del xoc, l’embarcació ja s’havia remolcat fins a la terminal de Ponent Sud.