El repte sembla fàcil, però no ho és. Han de pujar aquests bidons despenjant-se per una estructura de 21 metres i amb un complex sistema de politges. Abans de començar, darrer repàs a les regles del joc. I a partir d'aquí, comença a córrer el temps. El d'avui és el primer concurs de rescats en altura que fan els Bombers de Barcelona. Una bona manera, diuen, de posar a prova els coneixements que han après. Enric Abad, sergent dels bombers de Barcelona "Els hi muntem una simulació..." De rescats com els d'avui no n'hi ha cada dia. Però sí que habitualment han de fer servir les cordes per despenjar-se per celoberts o apagar focs ens llocs complicats. Un bon exemple n'és l'incendi que hi va haver a la Torre de Collserola ara fa uns mesos. O quan van haver d'alliberar uns turistes que es van quedar atrapats al Monument de Colon. Només l'any passat els bombers van haver de rescatar prop de 2.500 persones. Pablo Ruiz "Els sis equips que s'han classificat avui participaran demà en un altre exercici de rescat. Qui guanyi anirà, com a premi, al concurs internacional que es fa a Bèlgica. Us ho ha explicat des del Parc de Bombers de Llevant, Pablo Ruiz"

Els exercicis que es fan aquests dies formen part del pla de formació dels Bombers. N’hi ha d’altres d’específics, com el d’excarceració de víctimes d’accident, en què els bombers aprenen a treure, per exemple, una persona atrapada en un cotxe en el menor temps possible.

La pràctica està pensada per a que els bombers aprenguin a treballar en altura. De fet, sovint  han de fer servir les cordes per despenjar-se per celoberts o apagar focs ens llocs complicats. És el que va passar, per exemple, amb l’incendi que hi va haver a la Torre de Collserola ara fa uns mesos. O quan van haver d’alliberar uns turistes que es van quedar atrapats al Monument de Colom.

Els bombers participen a l’exercici per equips. Se’ls demana que pugin uns bidons amb un complex sistema de politges. Dos d’ells s’han de despenjar des d’una altura d’uns 20 metres i amb el seu pes, elevar els bidons. I això, seguint els protocols de seguretat que hi ha marcats. Si no els segueixen, se’ls desqualifica. La pràctica està plantejada com un concurs. Qui aconsegueixi el millor temps anirà a Bèlgica a participar al concurs internacional que es fa de rescats en altura, en què participen bombers de tot Europa.