El secretari d’Acció Sindical de la Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme de CCOO, Toni Garcia, ha assenyalat que un 63,1% han votat a favor de l’acord, que ha estat rebutjat per un 35,9%. Ara comença un termini de 10 dies per adscriure’s de forma voluntària a l’ERO, que preveu 410 acomiadaments. Si no hi ha suficients persones que sol·licitin marxar-ne voluntàriament, la companyia completarà la xifra.

En un principi NH Hoteles volia acomiadar 646 persones, però després de les protestes dels sindicats i mitjançant la mediació del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) s’ha reduït el nombre de sortides de la companyia a 410. El pla preveu indemnitzacions de fins a 30 dies amb un màxim de 18 mensualitats, així com ofertes de recol·locació al 90% dels treballadors.

Aquest dijous s’havia convocat una vaga als centres de treball de la cadena hotelera que s’ha anul·lat finalment com a conseqüència de la ratificació de l’acord final. El grup NH té a Espanya 180 establiments i 5.500 treballadors. La cadena va tancar 2012 amb pèrdues per valor de 292 milions d’euros pel deteriorament del turisme a Espanya i Itàlia.