interior d'un bar al gòtic

(ACN) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat aquest dijous les mesures cautelars subsidiàries demanades pel Gremi d’Hostaleria sobre les mesures anticovid del govern que van entrar en vigor el 9 de maig passat i ha acordat allargar el tancament de bars i restaurants d’11 a 12 de la nit i ampliar l’aforament interior del 30 al 50 %.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

Les mesures entren en vigor tan aviat com es comuniquin a les parts afectades, que podria ser aquest mateix dijous o divendres. Es dona la circumstància que el govern preveia ampliar l’horari fins a les 12 de la nit a partir de dilluns que ve, però volia mantenir l’aforament interior al 30 %. La resolució adoptada contindrà vots particulars ja anunciats i serà notificada al més aviat possible.

Decisió presa a la “sala de la discòridia”

La decisió s’ha pres per l’anomenada sala de la discòrdia de la sala contenciosa administrativa de l’alt tribunal català, ja que reunits els magistrats de la secció competent en la matèria, la secció tercera amb un total de sis magistrats, la votació va quedar tres a tres. La llei preveu la convocatòria de la denominada sala de la discòrdia, òrgan col·legiat previst per superar la impossibilitat d’obtenir una majoria. Seguint el torn establert per les normes de repartiment, d’acord amb la matèria, s’han incorporat tres magistrats a la deliberació de la sala, cosa que feia un un total de nou magistrat per deliberar.

La petició del Gremi d’Hostaleria tenia, en el seu recurs, una sèrie de demandes que van ser desestimades, per la qual cosa la sala només ha debatut sobre les mesures cautelars subsidiàries, és a dir, sobre la segona opció presentada en el recurs.