restriccions catalunya noves mesures covid

A partir del 24 de maig, la restauració podrà obrir a partir de les sis del matí i fins la mitjanit de manera ininterrompuda. Per tant, a partir de dilluns el sector podrà treballar dues hores i mitja al dia més, tal com ha informat la consellera en funcions de Salut, Alba Vergés, a la roda de premsa setmanal per explicar les decisions del Procicat. Divendres passat, el govern ja va anunciar que el 24 de maig es relaxarien algunes mesures i, en el cas del sector de la restauració, que s’avançaria l’hora d’obertura a les sis del matí.

Recordem que actualment l’horari de l’hostaleria i la restauració és de 7.30 a 23 hores.

Màxim de sis persones per taula

El que també s’amplia és el nombre de persones que poden seure a cada taula. Durant els darrers mesos s’ha limitat a quatre, però a partir de dilluns 24 podran seure juntes fins a sis persones.

L’aforament als interiors

Pel que fa a l’aforament del locals que, en interiors segueix sent del 30 %, de moment no s’ha anunciat si hi haurà canvis. Els restauradors ja fa temps que pressionen que aquest aforament passi a ser del 50 %. A les terrasses, en canvi, la limitació és de quatre comensals per taula i una separació de dos metres entre les taules.

Reunions de sis a 10 persones

A banda, a partir de dilluns 24 de maig les reunions socials també s’amplien a un màxim de 10 persones.