passaport covid

(ACN) El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat aquest dissabte en una entrevista a Catalunya Ràdio que l’aplicació del certificat covid en espais tancats no essencials pot ajudar a reduir el risc de contagi en situacions de risc “més alt” i que implantar-lo permetrà un Nadal “més calmat“.

En aquest sentit, la presidenta del Comitè Científic Assessor del Departament de Salut, la doctora Magda Campins, també s’ha mostrat partidària i veu lògic aplicar el certificat covid digital a la restauració i en grans aglomeracions a l’aire lliure. “Actualment, les dades indiquen que hi ha un augment de casos i el que hem fer és avançar-nos als esdeveniments“, ha apuntat aquest dissabte Campins als micròfons de RAC1.

Trilla ha admès que demanar el certificat per accedir en alguns espais, com ara la restauració, no garanteix no contagiar-se, però sí que “redueix les possibilitats”. També creu que la situació a Catalunya, on els contagis estan pujant, és preocupant però més moderada que en altres llocs d’Europa, com Àustria, pels índex de vacunació.

L’epidemiòleg, que forma part del consell assessor del govern, ha explicat que entre els experts es considera que el certificat pot ajudar a reduir els contagis, sobretot en situacions amb el risc més alt, que són “espais tancats, amb molta gent, amb temps i sense mascareta“.

Precisament, Campins també ha assenyalat que els llocs on s’haurà d’aplicar a partir d’ara serien “on es menja i es beu en espais interiors”. “És el més lògic, ja que són els llocs de més risc, com està documentat a la literatura científica“.

Actualment, a Catalunya es demana el certificat covid digital per entrar a locals d’oci nocturn, i el govern podria decidir la setmana que ve si amplia l’ús d’aquest certificat i en quins àmbits. Trilla ha constatat que aquesta mesura permet reduir els contagis, però ha descartat aplicar-la en serveis essencials com el transport públic.

Campins demana no córrer a vacunar els infants

Campins també ha parlat sobre la vacunació dels infants i ha demanat no córrer a vacunar-los: “El benefici no és superior al risc”. “Sabem que no són tan transmissors de la malaltia, que no fan formes greus i cal valorar el risc-benefici“, ha insistit Campins. “Per tant, hauríem de ser prudents i esperar”, ha conclòs la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia del Vall d’Hebron.