El Pavelló Municipal L’lla es reformarà, si s’aprova com està previstel pressupost municipal aquest divendres. El projecte encara no està definit, però el districte ja ha avançat que la idea és construir-hi una nova planta i millorar alguns serveis com ara els vestuaris. La reforma de l’equipament és una demanda antiga de la direcció i els usuaris de la pista, que fa temps que alerten que les instal·lacions estan quedant petites.

El director del pavelló, David Escrivà, assegura que actualment usen l’equipament unes 11 entitats, entre les quals les escoles Santa Teresa de Lisieux i Ítaca que limiten paret amb paret amb el pavelló.

L’alternativa a la reforma del pavelló

El regidor de les Corts, Xavier Marcé, reconeix que la reforma ha estat inclosa dins el Pla d’Inversions Municipal (PIM), tot i que caldrà concretar el projecte en un futur. Això sí, assegura que sí que s’ha pensat en una alternativa perquè les entitats esportives puguin continuar amb la seva activitat quan comencin les obres: “Es posarà una carpa a les pistes esportives de la Bederrida per tal que els clubs les puguin fer servir mentre es fan els treballs de reforma”. Des del govern es comprometen, també, a treballar per afectar el mínim possible el dia a dia de les escoles que estan a tocar del pavelló, en especial l’Escola Santa Teresa de Lisieux, que ocupa una planta sota el pavelló.

Una reivindicació amb història

Des de la direcció del pavelló asseguren que fa temps que l’equipament té mancances, tant pel que fa a espai com estructurals. Escrivà explica que molts equips han hagut de buscar-se un altra pista quan han passat a categories superior, ja que el Pavelló de L’Illa “és insuficient”. És el cas de l’equip de Superllliga del Club Voleibol Barcelona o l’equip Handbol Manyanet quan va pujar a Divisió d’Honor. Fa anys ja es va fer una adequació dels espais del pavelló, a demanda de les entitats i la direcció.