Recollida de signatures organitzada per l'Associació de Veïns del Poblenou. La fan a diversos establiments que envolten un transformador polèmic. Demanen que s'enderroqui definitivament aquesta instal·lació elèctrica. De moment, en tenen més de 500 i la xifra va en augment. ANDREA, propietària d'un bar "Por iniciativa de las madres me han traído papeles para las firmas y se ha movido mucho más de lo que pensábamos. Y como lo ve aquí, gente del barrio, clientes que no son del barrio también lo ven y se interesan." L'AMPA de l'Escola Sant Martí, que es troba a pocs metres del transformador, també s'ha sumat a la campanya. RACHEL GÉREZ, cap d'estudis de l'Escola Sant Martí "La veritat és que ha tingut força èxit. Totes les famílies hi han participat, les mestres també. Creiem convenient que el barri tingui un espai verd, un espai digne perquè les famílies i tots els 'nanos' puguin gaudir-ne. De moment hem recollit 367 signatures." La reivindicació fa anys que dura. Però des de l'Associació de Veïns afirmen que amb l'obertura de l'escola s'ha fet més evident la necessitat d'enderrocar el transformador per fer-hi una zona verda. Ara la instal·lació ha quedat totalment envoltada per edificis residencials i el centre educatiu. Amb el govern anterior s'havien iniciat les negociacions per tirar endavant la proposta, però tot va quedar aturat ara fa dos anys. MANEL ANDREU, AV Poblenou "Vam tenir reunions amb el districte, amb el regidor, que en aquell moment era el Paco Narváez. I, després, amb Fecsa, conjuntament amb els dos i l'Associació de Veïns. I van valorar que sí que es podia anul·lar, que el transformador que van posar a la zona de Glòries, que és mol gran, podia absorbir el servei que dóna aquest transformador." Quan s'elaborava el Pla d'actuació del districte, l'associació de veïns va presentar l'enderroc del transformador com una de les prioritats del barri. L'equip de govern, però, no va incloure'l en el document definitiu.

L’Associació de Veïns del Poblenou, amb la col·laboració dels comerciants i de l’AMPA de l’Escola Sant Martí, han promogut la iniciativa. Recullen signatures a tots els establiments que envolten el transformador, també en d’altres arreu del barri. Ja tenen més de 500 firmes, la majoria de les famílies que porten els seus fills a la nova escola que hi ha just al davant del transformador. La xifra de signatures recollides continua creixent.

La reivindicació fa anys que dura. Però des de l’Associació de Veïns afirmen que l’obertura de l’escola ha fet més evident la necessitat d’enderrocar el transformador per fer-hi una zona verda. Ara la instal·lació ha quedat totalment envoltada per edificis residencials i el centre educatiu.

Amb el govern anterior, s’havien iniciat les negociacions per tirar endavant la proposta, però tot va quedar aturat ara fa dos anys. Quan s’elaborava el Pla d’actuació del districte, l’associació de veïns va presentar l’enderroc del transformador com una de les prioritats del barri. L’equip de govern, però, no va incloure’l en el document definitiu.