La jutgessa que porta el cas va prendre declaració ahir a quatre veïns del carrer de l’Aurora, que també van explicar la ràpida aparició d’una brigada del servei de neteja municipal. De moment, el jutjat manté com a únic imputat en el cas un veí de l’empresari, perquè tots dos van protagonitzar una baralla immediatament abans que arribés la primera patrulla dels mossos. Però l’advocat de la família, David Aineto, assegura que la jutgessa aviat hi imputarà també els mossos que van participar en la detenció: si no ho fa d’ofici, ho demanarà ell.

Dos dels testimonis que van declarar ahir han coincidit a assenyalar que només van veure que la víctima sagnava després dels cops que li van donar diversos agents dels Mossos d’Esquadra quan ja estava immobilitzat. Un altre va explicar que Juan Andrés Benítez era plenament conscient després de barallar-se amb un veí del Raval, perquè fins i tot es va fumar una cigarreta mentre telefonava a la Guàrdia Urbana per denunciar que suposadament li havien robat el gos.

El relat d’un altre veí davant la jutgessa explica que dos mossos es van tirar a sobre de la víctima després que ell empenyés una agent. Després va ser reduït per cinc mossos, que el van colpejar un cop ja el tenien controlat, segons han declarat altres testimonis. Juan Andrés Benítez va morir poc després a l’hospital.

La dona del veí que es va barallar amb Benítez ha declarat davant la jutgessa que la batussa va començar quan l’empresari la va colpejar a ella i el seu marit hi va aparèixer per defensar-la.