Espadaler ha defensat la presumpció d’innocència dels mossos d’esquadra. El conseller d’Interior ha reclamat que es presentin les proves que sustenen que els agents van propinar fins a cinc cops al cap de Juan Andrés Benítez. Aquest és un dels detalls que han transcendit de l’informe elaborat pel cos de Policia Nacional per a l’investigació del cas. Ha argumentat que amb les imatges de què disposa el departament “no podem concloure que hi hagi hagut una mala praxi policial”. Ha afegit que no tenen constància que els agents demanessin als veïns fotos i vídeos de l’agressió.

El conseller ha explicat que en el procés de la reducció i detenció es pot usar mínimament la violència. Ara bé, assegura que si es demostra que es va colpejar el cap de l’empresari “seríem davant d’una extralimitació policial reprovable i sancionable”. Espadaler ha avançat que si es dóna el cas, s’expedientaran i es prendran mesures disciplinàries contra els agents implicats. També considera que si el Jutjat d’Instrucció número 20 cita a declarar els agents, el cos policial prendrà mesures cautelars.

Paral·lelament a la investigació penal, el Departament d’Interior n’ha obert una per esclarir si el procediment policial va ser correcte o no. El director general de la policia catalana assegura que encara no s’han interrogat els agents per no interferir en el procés judicial.