Joaquin Benítez

La fiscalia ha demanat aquest dimarts a l’Audiència de Barcelona que convoqui una vista per enviar a la presó l’exprofessor del Col·legi Maristes Sants-les Corts Joaquín Benítez. El mestre d’educació física va ser condemnat aquest dilluns a 21 anys i nou mesos de presó per abusar sexualment de quatre alumnes menors entre el 2006 i el 2009.

El ministeri públic ha sol·licitat a la secció 21 de l’Audiència de Barcelona la compareixença de presó per a Benítez per aquest dimecres. Les acusacions exercides per les quatre víctimes del pederasta confés han demanat la mateixa mesura.

Benítez es troba en llibertat provisional des que el febrer del 2016 va comparèixer com a investigat davant el jutge instructor de Barcelona. Aleshores ja va confessar haver agredit sexualment almenys un dels seus alumnes.

Educació descarta revocar el concert als Maristes

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha descartat aquest dimarts revocar el concert al col·legi Maristes Sants-les Corts. Bargalló ha assegurat que “la sentència és molt clara i contundent respecte a la responsabilitat del professor”. També ha remarcat que malgrat la resolució reconeix la responsabilitat subsidiària de la Fundació Champagnat dels Maristes els exonera de culpa judicial.

D’altra banda, el coordinador de l’equip de protecció a la infància dels Maristes de Catalunya, Raimon Novell, també ha dit que no veuen motius per retirar-los el concert educatiu. Novell ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio, on ha negat encobriment però sí que ha acceptat part de culpa perquè no han sabut detectar alguns casos. Tot i això, el pare d’una de les víctimes ha explicat que s’estan plantejant demandar l’escola per la seva responsabilitat social.

El Parlament crearà una comissió pels casos d’abusos sexuals

Tot els grups parlamentaris han signat un document de resolució per crear una comissió d’investigació sobre els casos de violència sexual d’infants denunciats en centres escolars i espais educatius de Catalunya. La proposta ha sorgit del grup de Catalunya-En Comú Podem i s’hi han sumat la resta de partits. La portaveu adjunta dels comuns al Parlament, Marta Ribas, ha explicat que aquesta comissió ha de servir per a “trencar el silenci absolut” que hi hagut en aquesta qüestió, tant en l’àmbit social com institucional. També ha demanat que a partir d’aquí se n’extreguin conclusions i se’n derivin conseqüències. En aquest sentit, Ribas s’ha mostrat partidària de retirar el concert als Maristes.