punt de vacunació Fira de Barcelona

(ACN/redacció) Els majors de 60 anys rebran una tercera dosi de la vacuna contra la covid o dosi de reforç. Així ho ha anunciat aquest dimecres el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. La Ponència de Vacunes també ha aprovat una tercera punxada per al personal sanitari i sociosanitari.

Segons el president espanyol, l’Estat manté d’aquesta manera una estratègia de vacunació que l’ha situat al capdavant dels països amb un percentatge de ciutadans vacunats més alt, i amb una incidència acumulada i nombre de casos inferior a altres països d’Europa. “Estem millor que fa un any per abordar qualsevol repunt de la covid”, ha afirmat, però “hem de continuar amb la vacunació sense pausa, amb prudència i responsabilitat”.

La Comissió de Salut Pública ja va aprovar a l’octubre posar una dosi de reforç als vacunats amb Janssen, que ja s’ha començat a administrar des de dilluns, 15 de novembre. El vaccí s’administra tres mesos després d’haver rebut la primera dosi del fàrmac i després de comprovar que el col·lectiu vacunat amb Janssen està menys protegit davant la covid. Al conjunt de l’estat espanyol, són gairebé dos milions les persones vacunades amb Janssen que estan cridades a posar-se una segona dosi de la vacuna.