El ritme de vacunació a Catalunya s’ha alentit durant l’estiu. A l’agost s’han fet la meitat de punxades diàries de les que es van fer al juny, el mes amb més dosis administrades des de l’inici de la campanya, el 27 de desembre. Tant el Departament de Salut com l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) han alertat d’aquesta frenada i han insistit que “hi ha moltes dosis disponibles”. Actualment, el 66 % dels catalans ja tenen la pauta completa.

Tot i la fita aconseguida de més de cinc milions de catalans amb el procés de vacunació acabat, el ritme d’immunització s’ha alentit a la meitat durant l’agost. Cada dia d’aquest últim mes s’han posat de mitjana 20.700 punxades, mentre que aquesta dada al juliol era de 37.500 i al juny, de 42.000. Per tant, la mitjana de vacunes posades cada dia s’ha reduït un 51 %.

Dos de cada tres joves tenen la primera dosi

La lectura optimista la trobem en els joves, ja que dos de cada tres han rebut la primera dosi a Catalunya. Al juny, part de la cinquena onada de la pandèmia es va produir perquè aquest col·lectiu encara no estava vaccinat. La situació a finals d’agost ha canviat.

Segons les xifres del portal Dades obertes de la Generalitat, el 42,6 % dels catalans de 15 a 19 anys tenen la pauta completa i els joves de 20 a 29 anys immunitzats amb tot el procés ja han creuat l’equador del 50 %.

Pel que fa a la resta de grups d’edat, els catalans de 40 a 44 amb pauta completa s’apropen al 80 % i a partir dels 45, ja se supera aquest llindar. Clica a les barres del gràfic per veure el percentatge i la xifra absoluta de vacunats en cada franja d’edat.