Ensurt la matinada d’aquest dimecres a la plaça de George Orwell, al barri Gòtic. Un incendi ha acabat amb 12 motos cremades que estaven aparcades en aquest punt de Barcelona. Segons els veïns, el foc s’ha produït quan encara era de nit i han estat ells mateixos qui han alertat la Guàrdia Urbana i els Bombers. Per la seva banda, Mossos d’Esquadra han obert una investigació i confirmen que han rebut denúncies per la crema de motos de propietaris que ho han patit.

Segons fonts policials, un testimoni va afirmar que l’incendi havia estat provocat i que va ser un home qui havia calat foc a dues de les motos que hi havia estacionades. Les flames s’han estès a tota la filera i n’ha acabat cremant una dotzena. Les restes de les motos calcinades encara eren visibles aquest matí i els serveis municipals de neteja s’han encarregat de retirar-les de la via pública.

Mai abans no havia passat res similar a la zona

betevé ha pogut parlar amb alguns dels veïns que viuen a la plaça de George Orwell des de fa més de 20 anys. Asseguren que mai no s’havia produït un fet similar. Afegeixen que la majoria dels vehicles que aparquen habitualment en aquest punt de la plaça són propietat de veïns del barri.

Ara bé, no és la primera vegada que cremen vehicles aparcats a la via pública en altres punts de la ciutat de manera similar. Fa uns mesos, diverses motos van quedar calcinades a Gràcia, tot i que en aquella ocasió el foc es va originar en un contenidor proper. L’any 2016, es va produir un important incendi múltiple amb una vintena de cotxes afectats a Vallcarca.