Uns 40 abonats del carrer del Rector Triadó, al barri d’Hostafrancs, han viscut recentment un tall de subministrament elèctric que ha durat unes 14 hores. Tot i que la darrera avaria d’aquest tipus va ser al gener, els veïns i comerciants creuen que els talls es podrien repetir els propers mesos. Els usuaris afirmen que fa quatre anys que arrosseguen el problema, que s’agreuja els mesos més freds, quan puja el consum elèctric a les llars.

Els veïns asseguren que les avaries s’han repetit aquests anys amb massa freqüència i que els han comportat moltes molèsties. Afirmen que l’any passat van tenir quatre talls el mateix mes. “Se m’han espatllat electrodomèstics, se m’han fos llums i molts altres inconvenients. Jo treballo des de casa i sense llum no ho puc fer”, es queixa Jordi Palmés, que viu a la zona.

Se m’han espatllat electrodomèstics, se m’han fos llums i molts altres inconvenients. Jo treballo des de casa i sense llum no ho puc fer”
Jordi Palmés, veí

Els comerciants i, sobretot, els restauradors de la zona són també grans perjudicats, ja que durant les hores dels talls de llum no poden ni cuinar ni donar servei als clients. També han tingut gènere que se’ls ha fet malbé a les neveres i als congeladors. “Si no hi ha llum, tot és fosc, no puc cuinar ni encendre la cafetera. Els clients marxen perquè no els puc servir”, explica la propietària d’un bar del carrer del Rector Triadó.

Els abonats afectats pels talls de llum demanen més implicació a les administracions. “Estem cansats de fer incidències, queixes a Endesa, reclamar compensacions a les asseguradores. Volem que es resolgui d’una vegada”, insisteix Palmés.

No som l’únic carrer d’Hostafrancs on hi ha avaries constants. Si la xarxa està deteriorada, que l’arreglin!”
Jordi Palmés, veí

No hi ha relació entre els talls de llum i les obres de la superilla d’Hostafrancs

Endesa assegura que no hi ha cap problema de subministrament en aquesta zona del districte de Sants-Montjuïc. De fet, la companyia sosté que la subestació elèctrica d’Hostafrancs, situada al barri de Font de la Guatlla, funciona correctament i que les incidències de què parlen els veïns es deuen a avaries puntuals en la línia de baixa tensió.

De fet, segons l’elèctrica, la darrera afectació en el subministrament ha estat per causa d’una avaria en una de les tres fases de la línia de baixa tensió. Una errada que es va solucionar en unes hores. Endesa també recorda que la darrera incidència de la qual tenen registre es remunta al gener del 2021.

El districte de Sants-Montjuïc ha descartat que el tall del subministrament elèctric a Hostafrancs tingui relació amb les obres de pacificació que s’estan fent al carrer del Rector Triadó des de l’estiu. De fet, apunten a la companyia. El regidor del districte, Marc Serra, ha instat, a través de Twitter, Endesa a fer les inversions a la xarxa necessàries per resoldre el problema.