Nadal al Port torna aquest 2021 per tercer any consecutiu, després d’una segona edició marcada per la pandèmia. La fira recupera les atraccions que tenia abans de la pandèmia, entre les quals una nòria de 65 metres d’altura. L’esdeveniment es mantindrà al Moll de la Fusta, però augmentarà un 60 % l’espai. D’aquesta manera, segons ha explicat president del Port, Damià Calvet, “pretenem contribuir a la represa econòmica, social i cultural de la ciutat“, alhora que es vol consolidar el moll com a espai de trobada i enfortir la relació entre Barcelona i el Port.

Pessebre de la fira de Nadal al Port
Nadal a Barcelona 2021

L’espai s’il·luminarà amb 85.000 llums LED i el sostre estarà cobert per un cel estrellat de 200 metres de llarg i 20 d’amplada, del qual també penjaran vaixells retro. També en serà protagonista una gran bola il·luminada transitable per dins. El que enguany no hi haurà és arbre de Nadal, però, en canvi, no hi faltarà un altre dels elements icònics, la nòria de 65 metres d’altura.

La fira reviu l’esperit prepandèmia

La fira torna als orígens i recupera algunes de les atraccions d’abans de la pandèmia. Més enllà de la nòria, torna a haver-hi també els cavallets i el trenet. Igualment, es recupera el mercat de comerç i gastronomia. A més, l’escenari es convertirà en un punt de trobada, amb actuacions d’entitats i alumnes d’escoles de música dels barris veïns.

Entrada a la fira de Nadal al Port

La fira estarà oberta al públic del 9 de desembre al 6 de gener, amb una oferta d’activitats especialment pensades per al públic familiar. El tret de sortida el donarà un espectacle amb la participació del Gran Teatre del Liceu, en què pujaran a l’escenari associacions i entitats del Raval. Serà la preestrena del muntatge ‘La gata perduda’. El vicepresident del Port, Joan Colldecarrera, ha remarcat la importància de “consolidar la col·laboració i la cooperació amb la ciutat, implicar-hi agents i preservar la memòria històrica del Port, i reforçar vincles amb el Gòtic, la Barceloneta i els barris adjacents”. Com el 2020, els encarregats de l’encesa seran els fills de treballadors del Port.

Recuperar el volum de visitants

Amb un cost de 196.000 €, la instal·lació permetrà acollir unes 4.000 persones cada hora, de manera que el volum total d’assistents podria acostar-se a les xifres del 2019. Tot i això, des del Port remarquen que “no és la nostra voluntat batre rècords” i han pronostiquen que la baixada de turistes també influirà en l’afluència de visitants a la fira. L’espai estarà delimitat per dues portes d’accés, un regal i una bola de Nadal, que permetran, en cas que sigui necessari, controlar els aforaments i garantir la distància entre els assistents per evitar contagis de covid-19.

Entrada a la fira de Nadal al Port