besos i maresme

L’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació han acordat el retorn de l’escola d’adults al barri del Besòs i el Maresme. L’equipament era una de les principals reivindicacions veïnals de la zona i ha estat recollida pel Grup Municipal d’Esquerra Republicana, que ha impulsat l’acord. L’escola d’adults del Besòs i el Maresme va tancar el 2014 i, actualment, les persones que volien continuar formant-se en l’edat adulta s’havien de desplaçar fins al barri del Poblenou per poder fer-ho.

Des del districte de Sant Martí, el seu regidor, David Escudé, ha destacat que aquest acord “satisfà una demanda històrica molt important per als veïns”. També ha apuntat que la mesura s’emmarca dins del Compromís Besòs-Maresme, un conjunt de mesures per millorar els centres d’ensenyament i la seva relació amb la cultura i l’esport a la zona i que el consistori presentarà aviat.

Una mesura que “salda el deute” al barri

Per la seva banda, Elisenda Alamany, regidora d’ERC adscrita a Sant Martí, ha volgut destacar la feina feta des d’aquest districte de la ciutat per prioritzar les actuacions al Besòs i el Maresme i per “saldar el deute de la ciutat amb aquesta zona, que ha estat oblidada tradicionalment per totes les institucions“.

Durant les pròximes setmanes, el districte de Sant Martí proposarà diferents localitzacions al Consorci d’Educació de Barcelona. La nova escola d’adults del Besòs i el Maresme ha de permetre, també, ampliar places i serveis a la zona.

El Besòs i el Maresme torna a tenir escola d'adults