Els paradistes de la plaça de Catalunya han alertat de la presència de venedors ambulants a tocar de la parada del Bus Turístic. Es queixen que es passegen pels voltants de la plaça per vendre barrets als passatgers del bus, un producte que també venen els paradistes. Per això, els acusen de competència deslleial i lamenten haver de pagar una llicència per tenir una parada a la plaça mentre que els venedors ambulants els treuen clientela de manera il·legal.

Farts de la situació, aquesta setmana han enregistrat diversos vídeos dels moments en què aquests venedors són a la zona. A les imatges també es pot veure com a la part alta de la Rambla hi ha mantes esteses a terra, una escena típica d’abans de la pandèmia. Tot i que els paradistes asseguren que el fenomen del “top manta” ha tornat, l’Ajuntament assegura que pràcticament no hi ha manters i que ha disminuït molt des de la pandèmia.

Més Guàrdia Urbana per dissuadir els manters

Per evitar que torni a créixer, la Guàrdia Urbana ha reforçat els dispositius contra la venda ambulant aquest estiu, amb agents uniformats i de paisà als espais on s’acostumava a veure “top manta”. L’Ajuntament assegura que la venda a la manta està “controlada” per la pressió de les patrulles policials. El cert és que després de la pandèmia hi ha hagut una davallada important de les denúncies per venda ambulant. Si el 2019 se’n van interposar fins a 53.000, la tardor del 2021 se n’havien posat moltes menys: 18.822 denúncies.