vehicle mossos

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Martí han detingut aquest dilluns un home de 27 anys acusat de fer-se passar per un advocat i voler estafar una dona de 79 anys. Segons el relat de la policia, el detingut va demanar-li 17.000 euros per evitar que el seu fill, que suposadament havia tingut un accident, ingressés a la presó. L’home està acusat d’un delicte d’estafes bancàries i declararà davant del jutge aquest dimecres.

L’alerta la va donar una entitat bancària. Un dels responsables d’una sucursal va avisar la policia que una dona d’edat avançada volia retirar tots els seus estalvis perquè havia rebut una trucada d’un home que li assegurava que el seu fill havia tingut un accident i estava a punt d’entrar a la presó. Si volia evitar-ho, havia de pagar-li 17.000 euros. En aquest moment, els agents es va dirigir a l’entitat bancària per localitzar la dona i van trucar al seu fill, que els va dir que no havia tingut cap accident i que estava a la feina.

Una trucada facilita la detenció

Mentre la policia feia indagacions a casa la víctima per esbrinar el suposat autor de l’estafa, la dona va rebre una segona trucada en què li reclamaven els diners. Ella va dir-los que només havia aconseguit 1.000 euros, cosa que l’home va acceptar i li va dir que baixés al carrer per lliurar-los-hi amb la condició que el següent dia li entregaria la resta.

Els Mossos van aprofitar el moment per interceptar el suposat estafador, que van localitzar a la porta de casa la víctima parlant per telèfon, i el van detenir. A més, li van intervenir els dos telèfons mòbils que portava per investigar si hi ha hagut més casos o si hi ha més gent implicada en la suposada estafa. Per això no es descarten més detencions.