L’Associació de Veïns del Poble-sec valora positivament la proposta de l’Ajuntament per transformar el recinte firal de Montjuïc. El projecte ha sortit d’un procés participatiu amb els veïns i finalment planteja que el 2029 la Fira només ocupi el 53 % de l’espai que utilitza actualment. La resta es dedicarà a 500 pisos d’habitatge públic, equipaments, vials i zones verdes. Segons Sergi Gàzquez, president de l’AV Poble-sec, “hem vist el projecte i ens podem donar per satisfets”, i ha apuntat que “tot i que es podrien demanar moltes més coses perquè hi ha moltes carències, es manté l’activitat a la fira i s’atenen moltes deficiències del Poble-sec i la Font de la Guatlla tal com havíem demanat”.

Equipaments polivalents i oberts moltes hores

Un altre aspecte important per als veïns són els nous equipaments que hi haurà a la zona. Es construirà una biblioteca a la Casa de la Premsa i es farà un recinte esportiu al Pavelló Italià. Per als nous equipaments encara per definir, l’associació demana polivalència: “Els centres cívics no poden tancar al vespre, sinó que han de ser espais que donin opcions també als joves durant les nits, per jugar a jocs de taula, fer petar la xerrada o veure pel·lícules”. També reivindiquen disposar d’un nou centre d’atenció primària, l’equipament que consideren “més necessari”.

Les fires veïnals, a Montjuïc; les internacionals, a l’Hospitalet

Gàzquez també ha demanat seguir la línia marcada a l’hora d’organitzar esdeveniments que ja ha estat visible en els darrers anys: “A Montjuïc hi han d’anar les fires veïnals, com el Saló del Còmic o La Ciutat dels Somnis; mentre que les fires internacionals han d’anar a l’Hospitalet“.

Entrevista a Sergi Gàzquez, president de l’AV Poble Sec
Mire l’entrevista completa