mesures restriccions

L’oci nocturn reobrirà l’11 de febrer, sense restriccions d’aforament, horaris ni ús del certificat covid. Aquest és un dels principals canvis en les restriccions i mesures que ha anunciat el govern català aquest dimarts. La comissió delegada en matèria de covid-19, com cada setmana, s’ha reunit per revisar les mesures de la covid i també proposa canvis en els protocols escolars.

L’oci nocturn, ara com ara, segueix tancat a Catalunya. Fa una setmana, però, representants de discoteques i bars musicals es van reunir amb el govern de la Generalitat i van avançar que Salut es planteja reobrir l’oci nocturn l’11 de febrer. Els representants del sector van assegurar sortir “decebuts” de la trobada i van advertir a la Generalitat “ser responsable de tots els incidents que es produeixin en botellades i festes privades“.

Les escoles, sense quarantenes?

La Generalitat també reclama canvis en els protocols a les escoles. Segons ha avançat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, l’executiu català és partidari de suprimir les quarantenes dels infants que no tinguin símptomes i així ho traslladarà al Consell Interterritorial d’aquest dimecres. Tot i això, Plaja ha advertit que “si la proposta catalana es desestima, la tirarem endavant igualment”, sense concretar-ne els terminis.

Els centres educatius catalans estan expectants per aquests possibles canvis en els protocols de la covid a les escoles. Plaja ha explicat que també s’ha valorat la retirada de les mascaretes a l’aula, però considera que “no estem encara en aquest punt”. A més, ha remarcat que aquesta mesura depèn del Ministeri de Sanitat.

Una altra de les qüestions que hi havia sobre la taula era eliminar els tests d’antígens als contactes estrets dels positius, un tema que de moment no s’ha concretat. Això, tot i que fa uns dies la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, va avisar que Salut s’ho estava plantejant. Va assegurar que si es consolidava el descens de contagis es podria prendre “una decisió a la baixa” sobre fer els tests. Tot plegat es pot decidir també en el proper Consell Interterritorial de Salut, que reuneix el Ministeri de Sanitat amb les comunitats autònomes.

La mascareta, al Congrés

Una de les altres mesures de la covid que encara segueix vigent a Catalunya, i a tot l’estat, és l’obligació de dur la mascareta en exteriors. Aquesta mesura arriba també aquest dimarts al Congrés dels Diputats amb moltes veus que demanen retirar-la. Els experts, però, pensen que s’hauria de mantenir quan hi ha aglomeracions. “La gent està cansada de restriccions i mesures i, per això, s’han de mantenir només les que són adequades”, ha assenyalat l’investigador de l’ISGlobal, Jeffrey Lazarus.