El govern de Catalunya ha assegurat que està “preparat” per començar la vacunació contra la covid-19 a partir del 27 de desembre, que serà quan previsiblement arribin les primeres dosis a Espanya. “Nosaltres segur que estem a punt i preparats per poder iniciar la campanya de vacunació”, ha dit la consellera de Salut, Alba Vergés, que confia que realment la data d’arribada de les vacunes prevista pel Govern espanyol s’acabi complint.

En un inici, s’esperava que la campanya de vacunació comencés el gener del 2021, però el ministre Salvador Illa ha anunciat que entre la tarda del 26 de desembre i la matinada del 27 es repartiran les primeres vacunes de manera equitativa a totes les comunitats autònomes. “A Catalunya també ens trobarem en aquest avançament”, ha volgut deixar clar la consellera.

El pla del govern de la Generalitat és començar a subministrar les vacunes als usuaris de les residències de gent gran i als professionals sanitaris. Per garantir una bona efectivitat de la vacunació, Vergés ha defensat que les mesures restrictives anunciades per Nadal són essencials: “Estem en uns moments cabdals de l’epidèmia: no només per les dates de Nadal, sinó també perquè comencem la campanya de vacunació”.