Imatge d'una fura
Foto: Centre de Regulació Genòmica

(ACN) Un estudi apunta que les fures són els animals més susceptibles a una infecció per coronavirus — a banda dels humans — , seguides, en menor mesura, per gats, civetes i gossos. Així ho revela la investigació del Centre de Regulació Genòmica (CRG), que ha estudiat 10 espècies diferents. Les troballes, publicades a PLOS Computational Biology, detallen que dels 10 animals estudiats els cinc que tenen una susceptibilitat menor o nul·la són els ànecs, les rates, els ratolins, els porcs i els pollastres, on no s’han detectat casos. El CRG està ubicat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

Luis Serrano, director del CRG, assenyala que “saber quins animals són susceptibles al covid-19 ens ajuda a prevenir la creació de reserves animals a partir de les quals el coronavirus pot tornar a emergir amb el pas del temps“.

Una pista sobre la infecció als visons

Segons Serrano, les troballes “ofereixen una pista” sobre per què la malaltia infecta als visons, que estan estretament relacionats amb la fura. L’investigador apunta que aquesta situació s’accentua per les seves condicions de vida en espais atapeïts i el contacte proper amb treballadors humans.

Des del Centre de Regulació Genòmica assenyalen que “comprendre la infectivitat del SARS-CoV-2 en diferents espècies pot aportar una millor informació pel que fa a l’adopció de mesures de salut pública, ajudar a reduir el contacte humà amb altres animals susceptibles i evitar la possible prolongació de la pandèmia de la covid-19”.