Calcetines Solidarios és una iniciativa que s’ha impulsat aquesta tardor des de la Trinitat Vella. L’objectiu és recollir mitjons de llana fets a mà per enviar-los als camps de refugiats. Darrere d’aquesta acció solidària hi ha una jove emprenedora del barri aficionada a fer mitja.

Crida a les xarxes

La Rocío Gómez va tenir la idea de teixir mitjons per a persones refugiades fa uns mesos. Ella és aficionada al punt des de fa anys i creu que amb aquesta acció es pot donar escalf a persones que ho necessiten. Va fer una crida per les xarxes socials i persones d’arreu de l’estat que saben fer mitja o ganxet s’han animat a col·laborar en l’acció.

Mitjons per als refugiats

Fins ara ha rebut una vintena de parells de mitjons i la propera setmana els farà arribar a l’ONG Islamic Relief. Aquesta entitat s’encarregarà de distribuir els mitjons a algun camp de refugiats o bé, els farà arribar a persones refugiades que viuen a Catalunya. La Rocío sap que encara hi ha persones que volen col·laborar en l’acció i estan teixint mitjons. Per això els seguirà recollint durant unes quantes setmanes més i tornarà a fer un altre enviament a Islamic Relief després de Reis.

Una emprenedora amb consciència social

La Rocío Gómez ha impulsat aquesta iniciativa solidària a través de la marca pròpia de patronatge i roba que ella mateixa ha creat. Es diu El Gancho i es tracta d’un projecte amb un rere fons de consum ètic i responsable. “Si som capaços de fer-nos un jersei no cal que el comprem. Les dones ens podem empoderar amb un cabdell i unes agulles. Per a moltes dones és aquesta una manera de cuidar els altres” diu la Rocío.