L’avinguda del Paral·lel haurà d’esperar a tenir un nou col·lector d’aigua més gros per deixar enrere les inundacions. Aquest dijous, l’avinguda ha quedat negada per la tempesta intensa de la matinada i l’estació de metro de Paral·lel (L3) ha hagut de tancar completament.

La directora general de Barcelona Cicle de l’Aigua (l’empresa municipal que supervisa la xarxa d’aigua a la ciutat), Cristina Vila, ha explicat que “estem treballant en aquest punt històric de la ciutat” amb problemes de drenatge i que ja s’han començat les obres de la segona fase per desdoblar el col·lector, al carrer de Vilà i Vilà.

Segons Vila, aquí s’hi posaran dos tubs de tres metres de diàmetre cadascun per “poder absorbir més aigua quan plogui” perquè “el col·lector actual no és suficient”. Més enllà del Paral·lel, Vila ha recordat que encara hi ha “grans infraestructures pendents de fer”, com el col·lector de Prim, que es renovarà al compàs de les obres de la futura Sagrera.

L’Ajuntament avisa: Barcelona té una capacitat limitada

Encara que la ciutat estreni els nous col·lectors amb més capacitat de drenatge, la directora de Barcelona Cicle de l’Aigua ha avisat que a Barcelona “la capacitat és limitada”. Vila ha explicat que la ciutat està dissenyada per absorbir l’aigua segons els paràmetres de pluja normal, però que la que ha caigut aquesta matinada “és completament extraordinària”.

De fet, Vila ha assegurat que “no teníem registres similars des de l’any 1995” d’una tempesta tan intensa i concentrada. Han caigut prop de 80 litres per metre quadrat a les zones més properes al litoral de la ciutat, com Ciutat Vella o Montjuïc.