La regidora de Feminismes i LGTBI Laura Pérez ha assegurat aquest dilluns que en els propers mesos Barcelona disposarà d’un telèfon d’urgències per atendre casos de violència sexual durant les 24 hores. Ho ha fet en el marc de la presentació de la campanya “El present és feminista”   de les mesures de govern per erradicar les violències masclistes que han de guiar l’acció del consistori fins a l’any 2023.

Pérez ha assegurat que la violència vers les dones va en augment però que aquest fet queda infrarecollit perquè sovint les dones no denuncien. El motiu, segons la regidora de Feminismes, és que sovint els agressors són de l’entorn de confiança de la víctima. Laura Pérez ha assegurat que aquest servei d’atenció telefònica pot ajudar moltes dones a fer el pas.

Nou protocol als transports públics

Una altra mesura que inclou aquest full de ruta cap a una Barcelona lliure de violències masclistes és la implementació per part de l’Ajuntament i TMB d’un nou protocol de prevenció, detecció, intervenció i comunicació d’agressions i assetjament sexuals a les dones al transport públic. Alhora es treballarà per ampliar el programa pilot de parades a demanda del bus nocturn, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Estands mòbils en zones d’oci nocturn

El consistori també vol ampliar els punts lila més enllà de la façana marítima i els dispositius de festes majors. En aquest sentit té la intenció de posar en marxa un estand mòbil que, a més d’atenció i sensibilització sobre violències masclistes, ofereixi educació sexual per a joves i adolescents en l’àmbit de l’oci nocturn. Aquestes mesures es portaran al plenari del mes de novembre i l’objectiu és aconseguir el màxim consens possible dels grups municipals.