El primer centre d’assessorament acadèmic per estudiar als Estats Units que obre a la ciutat es troba a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, a Sant Andreu. L’Advising Center està ubicat a la planta baixa, a l’American Space. L’Advising Center ofereix assessoria acadèmica gratuïta per a qualsevol estudiant que vulgui cursar un grau o postgrau als Estats Units, així com cursos d’anglès en alguna universitat nord-americana.

Informació per estudis de grau i postgrau

A través de sessions informatives grupals o sessions individuals, l’assessora acadèmica, Emilia Larach, informa els joves interessats així com també professors o orientadors escolars sobre les institucions educatives nord-americanes i sobre la millor manera per accedir a aquests estudis superiors. L’horari d’atenció a la biblioteca és al matí (10-14 h) i a la tarda (15-18.30 h).

Segons Emilia Larach, aquest centre pretén guiar els alumnes en el procés d’admissió perquè “és una mica complicat i diferent a com es fa aquí”. L’assessora acadèmica recomana començar a fer aquesta sol·licitud amb un any o 18 mesos d’antelació.

Més de 7.000 joves van marxar el 2018

Aquest és el segon centre d’assessorament acadèmic del programa EducationUSA, ja que n’hi ha un altre a Madrid. Segons l’EducationUSA, l’any passat més de 7.489 joves de tot Espanya es van desplaçar als Estats Units per continuar la seva formació, el que representa un 4,5 % més que l’any anterior.

EducationUSA és una xarxa global formada per més de 425 centres d’assessorament en més de 175 països de tot el món i que depèn del Departament d’Estat dels Estats Units.

Ubicat a l’American Space

El centre està ubicat a l’American Space, un espai de col·laboració que va obrir el 2016 per fomentar l’intercanvi cultural i el diàleg mitjançant activitats i tallers oberts al públic. De fet, aquest juliol es van organitzar diversos tallers per potenciar les habilitats necessàries per afrontar la tecnologia.