La primera fase per convertir el  carrer de Cristóbal de Moura en una via enjardinada entre els carrers de Fluvià i Provençals ja ha finalitzat. L’objectiu d’aquesta reurbanització és prioritzar el pas dels vianants i millorar la qualitat de vida del veïnat de Sant Martí. El nou plantejament del carrer repensa aquesta via del 22@ com una franja verda amb menys trànsit, més saludable i amb espais per estimular que els s’hi poguin fer activitats veïnals.

A la plataforma central, de 26 metres d’amplada, enjardinada i amb arbrat, s’hi han unit voreres a la línia de façana de 3,5 metres d’ampladaun carril bici i una via de servei. La primera fase de reurbanització d’aquest eix coincideix amb les darreres actuacions de rehabilitació de l’antiga fàbrica Ca l’Alier, situada a la mateixa illa, entre els carrers de Cristóbal de Moura i de Pere IV.

S’han invertit set milions d’euros en el projecte, que està comprès dins de l’àmbit 22@. Més enllà de promoure l’economia i l’accés a l’habitatge, el cas de Cristóbal del Moura és un exemple de com també es garanteixen espais pels veïns i àrees verdes de proximitat.

Carrer de Cristóbal de Moura

Un projecte amb uns clars protagonistes: els veïns

De cara a les properes fases, els veïns també podran donar el seu punt de vista. Mitjançant una taula de participació, l’Ajuntament recollirà les necessitats del veïnat i les entitats i associacions dels barris de Provençals del Poblenou i el Besòs i el Maresme mitjançant una taula de participació.

Ja hi ha algunes queixes

Els veïns asseguren que els carrils del cotxes són estrets i no es distingeixen de la resta de la vorera. Hi veuen un perill molt clar, ja que estan just al costat de l’àrea infantil. Expliquen que els nens mentre s’empaiten els uns els altres poden arribar a posar-se damunt del carril de circulació, de fet, ja han tingut algun ensurt.