L’Ajuntament ha instal·lat dos nous estands antimasclistes durant les Festes de la Mercè per sensibilitzar, informar i, si és necessari, atendre víctimes de violència masclista. Com en els darrers anys, se situaran a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i a la platja del Bogatell i se sumaran al del front marítim, que ja ha funcionat durant les nits d’estiu.

Els punts lila funcionaran des de les nou del vespre fins a les quatre de la matinada i també comptaran amb diverses parelles de professionals itinerants que recorreran la zona per prevenir les actituds masclistes. Ho faran coordinats amb els cossos policials i amb la resta d’actors implicats en l’organització dels concerts.

“Em sento més segura”

La majoria d’usuàries dels punt lila asseguren que se senten més segures des que es va engegar aquest servei. Reconeixen que malauradament hi continua havent agressions, però afirmen que, així, se senten acompanyades i més protegides. A més, estan convençudes que és una manera de conscienciar a tothom i, així, evitar situacions desagradables.

Quatre anys de la posada en marxa de la campanya “No és no”

Sota el lema “No és no”, aquesta campanya vol recordar als joves que tot i el context de festa, res no justifica una agressió. És el quart any que Barcelona té espais antimasclistes durant les Festes de la Mercè i altres esdeveniments festius com ara les Festes de Gràcia. La tinenta de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, en fa balanç:  “Mostren els compromís de l’Ajuntament de Barcelona, i de tota la ciutat, per un oci i unes festes on totes les relacions siguin lliures i sense violències masclistes”.