La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha tornat a protagonitzar a l’Institut Municipal de Serveis Socials, en aquest cas al carrer de València, la protesta per reclamar a l’administració “allotjaments dignes” per a tres famílies que han estat desnonades de casa seva. L’entitat denuncia que hi ha famílies que viuen “en pensions o albergs en condicions lamentables” i per això demanen un lloc per viure que s’ajusti a les seves necessitats. La PAH reclama que es compleixi la Llei 24/2015 que obliga les administracions a allotjar dignament les persones que surten d’un desnonament.

Volen un canvi en els protocols de reallotjaments

A la tancada hi han anat una trentena de persones de l’organització. Des de l’oficina de Serveis Socials han reclamat que es canviïn els protocols de reallotjament que únicament s’activen quan la família ja està fora de casa. Volen que s’activi abans del llançament per preveure amb temps a quin lloc es poden reallotjar els afectats.

Una altra demanda té a veure amb la mesa d’emergències que actualment a Barcelona té unes 450 famílies en llista d’espera. Diu que queden fora d’aquest servei les persones que han estat desnonades d’un pis sense cèdula d’habitabilitat, un fet que “no troben just”.

També demanen que hi hagi un canvi en l’accés a la mesa. Posen d’exemple un cas: quan una família no pot pagar el lloguer de l’habitatge no pot demanar apuntar-se a la mesa d’emergències fins que no tingui una ordre de desnonament. La PAH vol que aquest servei pugui anticipar-se al desnonament i ofereixi abans una solució per als afectats.

L’Ajuntament crearà una taula de treball per analitzar els protocols

Segons fonts de l’Ajuntament, el govern municipal s’ha compromès a formalitzar la creació “d’un grup de treball conjunt amb la PAH per analitzar i estudiar possibles canvis en els protocols d’allotjament en casos de desnonament”. També han dit que estudiaran els casos de les tres famílies afectades per desnonaments que han anat a la protesta.

Des de l’Ajuntament asseguren que “cada dia dormen de mitjana 600 persones en pensions i places d’hotel per aa la seva situació d’emergència residencial a la ciutat”. Aquestes persones arriben des d’emergències derivades pel CUESB, Serveis Socials, serveis de la dona, serveis d’immigració i també persones sense llar.

Comparteix a: