L’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) ha convocat un acte de record a les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost del 2017. Serà dissabte, just dos anys després de l’atac, a l’inici de la Rambla, a tocar de la plaça de Catalunya. És el punt pel qual va entrar la furgoneta que va perpetrar l’atropellament massiu. A les 11:30 h els membres de l’ACVOT llegiran un manifest curt i faran una ofrena floral. Sonaran l’himne de l’associació i l’Ave Maria de Schubert. “Volem que sigui un acte breu, intens i emotiu“, explica el president de l’associació, José Vargas.

Hi assistiran, segons ha explicat l’ACVOT, la consellera del Districte de Ciutat Vella, el subdelegat del govern espanyol a Barcelona, comandaments de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, l’exdelegat del govern espanyol, Enric Millo, i també els dos regidors del PP de Barcelona. Entre les entitats que han confirmat l’assistència a aquest acte hi ha Societat Civil Catalana, Cataluña Somos Todos, Agrupació de Guàrdias Civiles Jubilados, Moviment Cívic del 12 d’octubrei Mossos per la Constitució.

Critiquen la politització dels homenatges

L’ACVOT no ha confirmat si participarà o no en l’acte d’homenatge que ha convocat la Unitat d’Atenció i Valoració Afectats pel Terrorisme (UAVAT) a les 10 h al Memorial de la Rambla. “Hi ha poc temps entre un acte i l’altre i nosaltres haurem de prepara el nostre, no sabem si hi podrem anar”, ha dit Vargas. A més, consideren que l’acte no es dedicarà a les víctimes sinó que serà polític. “Em fa l’espina que serà un acte, per molt que diguin que vol ser íntim per a les víctimes, més aviat polític perquè hi van totes les institucions d’aquí de Barcelona i Catalunya, el Parlament, la Generalitat i l’Ajuntament”, ha dit José Vargas.