La contaminació lumínica afecta molt la visibilitat de les Perseides o llàgrimes de Sant Llorenç. Els estels fugaços necessiten molta foscor per ser vistos des de la superfície terrestre. És per aquest motiu que sempre es recomana allunyar-se de les zones més civilitzades i anar a llocs apartats per veure’ls.

Tot i que la superlluna va tenir la màxima esplendor aquest diumenge, encara brilla amb intensitat i dificulta la visió de la pluja d’estels. Els experts asseguren que només es podran veure els més brillants i recomanen la nit de dimarts a dimecres de la setmana vinent com el millor moment per veure les Perseides, moment en què arribaran a la màxima esplendor.

El fenomen de les llàgrimes de Sant Llorenç apareix quan la Terra travessa la cua deixada per un cometa formada per multituds de grans de pols. Aquest petits grans de sorra entren a l’atmosfera i s’escalfen i es desintegren, cosa que crea una estel·la de llum. Tot i que no és l’única pluja d’estels fugaços de l’any, aquest fenomen arriba cada mes d’agost i és un els més populars.