La v trepitjarà Gràcia…

En el marc de la festa major del barri – del 15 al 21 d’agost -, el nucli de l’ANC de Gràcia ha organitzat un assaig de la v el 19 d’agost a les 19 h. La figura humana en forma de ve baixa tindrà el vèrtex a la plaça d’en Joanic i es distribuirà pels carrers de l’Escorial i l’avinguda de Pi i Margall. Abans de l’inici, dues cercaviles musicals, que començaran al metro de Fontana i a la plaça de la Vila, guiaran els veïns fins a la plaça d’en Joanic. La jornada gracienca es tancarà amb els concerts de Toni Xuclà i Gerard Quintana, i comptarà amb l’actuació de l’humorista Toni Albà.

L’objectiu és fer un entrenament, a petita escala, de la v organitzada per l’ANC i Òmnium a la Diagonal i la Gran Via el 11 de setembre. L’acte té el suport d’entitats del barri com els Castellers de Gràcia, el Centre Artesà Tradicionàrius o el Club Esportiu Europa.

… i també el barri de Sants

El 29 d’agost es repetirà l’assaig però, aquesta vegada, al barri de Sants. La ve baixa començarà a les 19 h a la plaça de Bonet i Muixí i s’enfilarà pels carrers de Sants i el passeig de Sant Antoni. Una estona abans, a les 17.45 h hi haurà actuacions i parlaments.

Tots els autocars reservats

Quan falta un mes per a l’11 de setembre, l’ANC ha confirmat que l’esdeveniment compta amb més de 70.000 inscrits, una xifra inferior a la que es va obtenir l’any 2013 durant aquestes dates per a la Via Catalana. Des de l’Assemblea expliquen aquestes dades perquè, enguany, el procés ha començat més tard, i confien que es tornarà a activar a finals d’agost, un cop acabades les vacances. Des de l’ANC han explicat que quasi el 100% dels autocars del país estan reservats, tot i que no estan tots complets.

Les inscripcions es poden fer a través del web Ara és l’hora i de les assemblees territorials de l’ANC. Fins al moment, la plaça de les Glòries és la zona que ha rebut més inscripcions, i també estan força plens els finals del recorregut de la ve baixa: a la plaça de Pius XII i al final de la Gran Via. Justament, els indrets on s’instal·laran escenaris amb concerts i parlaments.