Eines per combatre l’assetjament escolar, la violència masclista o l’homofòbia

Amb l’objectiu de generar debat i oferir consells per lluitar contra les anomenades microviolències, el consistori ha engegat per segon any consecutiu la iniciativa Why violence. Uns 60 joves barcelonins d’entre 14 i 21 anys participen en tres projectes concrets que els serviran per analitzar situacions habituals que els poden passar desapercebudes, com el ciberassetjament o la xenofòbia.

Al barri del Besòs els adolescents treballen en el desenvolupament d’un videojoc en 3D que tindrà com a eix la resolució de conflictes basada en la negociació. La música, un aspecte clau per al col·lectiu juvenil, serà la base de dues iniciatives més. Per una banda, un grup de joves està treballant en la creació d’una entitat de hip-hop. Un altre grup, que continua un projecte iniciat el 2013, té com a objectiu posar en marxa un laboratori de rap per crear i produir aquest estil de música.

El projecte es fa en col·laboració amb l’Espai Jove Les Basses, l’Espai Jove Garcilaso i la Fàbrica de Creació de Fabra i Coats.