El projecte Zona 11, Àrea Creativa de la Dreta de l’Eixample vol arribar a ser un pol de creativitat amb la col·laboració dels principals centres de formació, espais de cotreball i locals que hi ha a la zona. L’objectiu és generar creixement econòmic, dinamitzar la zona per reforçar la cohesió social i donar a conèixer el patrimoni històric, la vida cultural i el talent de les persones que hi viuen i treballen.

Aquesta zona de la part baixa de la Dreta de l’Eixample té molt potencial pel que fa a les empreses relacionades en l’àmbit de l’economia social com són el Grup ECOS, la Cooperativa Abacus, la Xarxa d’Economia Social de Catalunya, la Coop 57, la banca ètica Fiare, entre d’altres. A més, hi ha més de 40 fundacions i 200 associacions censades a la zona. També hi ha espais de creació, com són el col·lectiu Makers of Barcelona, màxim exponent del Zona 11. Pel que fa als espais de formació a la zona hi ha quatre grans centres de formació com són Eòlia, ITES, 9 Zeros i ESERP, que disposen d’uns 2.500 alumnes matriculats. La presència de locals que arriben fins als 1.000 metres quadrats, faciliten la instal·lació d’aquest tipus de centres. El projecte també vol incloure espais de cultura enfocats al patrimoni modernista que hi ha a la zona, a la petjada de la maçoneria i els negocis relacionats amb el món del còmic.

Aquesta iniciativa necessita la col·laboració del sector públic i privat. Per part de l’Ajuntament està prevista una inversió inicial de 15.000 euros per impulsar i difondre el projecte. Per altra banda, s’ha creat un grup impulsor d’aquesta zona que serà l’element clau per desenvolupar el projecte. Aquest grup pren decisions sobre l’estratègia i també aprova el pla d’acció concret. Està format, com a mínim, per un representant de cadascun dels sectors presents al barri i per un representant del districte, que faran reunions periòdiques.

Fins ara el grup impulsor està format per: Eòlia, Escola de Cinema de Barcelona, ESERP Business School, ITES, Kaburi, LabCoop, MOB, Norma Còmics, Octaedro editorial i l’Oficina de Promoció Econòmica del districte de l’Eixample.